maanantai 29. huhtikuuta 2024

Emme ole ainostaan moottoripyörien varassa

Talvella on lähinnä pakko ajaa autolla. Nekin ovat meillä kaikilla Toyota merkkisiä autoja.
Auringon lasku värjää kaiken hennon punaiseksi. Usein katsotaan vain iltaruskoa, mutta kannattaa välillä katsella muuallekin.

Surkeiden säiden vuoksi on ollut pakko siirtää talvirenkaiden vaihtoa kesärenkaisiin.
Ajelen edelleen talvirenkailla. Kitkarenkailla ajava voi itse vaihtaa renkaat, silloin kun huvittaa.

Huomasin myös, että olisi ollut öljynvaihdon aika ja heti. Ostin siis öljyä, suodattimen ja tiivisteen.
Stadissa öljynvaihto ei käy, mutta landella on helppo ajaa auto pukeille. Eipä siellä tule kukaan asiasta valittamaan. Itse asiassa Stadin järjestyssäännöt kieltävät lähes kaiken propaamisen kadun varrella, niin ja myös auton pesun. Landella sekin sujuu suit sait sukkelaan.


Toisaaltaan minulla olisi ollut Helsingissä autotallissa moneen suodattimeen leveydeltä itsesäätyvä suodattimen avain. Tuli sitten unohduksen vuoksi ostettua Motonetistä tällainen yhden koon avain.

Monet vastaavista on silkkaa roskaa, mutta tämä suodatin avain on "puhdasta kultaa."Siinä on joku hieno ja liukas pinnoite, jolloin avain on helppo irrottaa suodattimesta.
Ne  halvat ohuet peltiset tekeleet on viisasta jättää ostamatta. Nyt laadun takasi Bahco.


maanantai 22. huhtikuuta 2024

Vaan kuinkas sitten kävikään

 Vaan kuinkas sitten kävikään ... Olimme Turussa ja sen perään Tallinnassa, koska oli minun syntymäpäiväni kymmen vuosien etkot.
Sitten saavuimme takaisin tilalle. Tiia heräsi jostakin syystä kesken yöllä. Katsoi ikunasta ja herätti minut.
Nyt näimme jotakin täysin uskomatonta. Yöllä oli satanut lunta !!!
En ole tuollaista nähnyt "Kuuna päivänä koskaan" tähän aikaan vuodesta, vaikka olenkin jo iäkäs (sanonta).


Ei auttanut, kuin yrittää nukkua uudelleen. Minkä tuolle ihminen voi. Aamulla näytti kaikki vielä kamalammalta.
Lunta oli satanut tuolloin jo 26cm. Voin mainita, että aurauskalustoa ei näkynyt pariin päivään, eikä sen jälkeenkään. Olimme siis tuolla jumissa. Onneksi oli ruokaa tarpeeksi jääkaapissa.


Näkymä oli todella ääliömäinen. Ei tuota voinut uskoa kukaan. Toyota Verso on City mallia ja kovin matala pohjaltaan. Toimii hyvin Helsingissä, mutta ei täällä landella ikinä, jos ei ole tietä aurattu.


Ensimmäinen lumen mittaus näytti 26cm ja keskipäivällä satoi vielä 2cm lisää.


Lady halusi ulos ihanan lämpimästa talosta. Sitten se pysähtyi kuistilla, kuin seinään. Voin kuvitella Ladyn tyrmistyksen, kun keväästä ei ollut enään mitään jäljellä.


Lady tarkkaili Punarintaa, joka pörhisteli höyheniään ja ilmeisesti ihmetteli mihin katosivat hyönteiset.
Punarinta, kun on hyönteissyöjä.


Pellon laidassa olevat Kurjet olivat niska kyyryssä ja palelevat, sekä miettivät, että mitä ihmettä voisi syödä. Lähin lintujärvi oli kuitenkin jäätön, koska sen lävitse virtaa joki. Jos joku ei tiedä, niin virtaavan veden molekyylit hankaavat toisiaan tehden lämpöä ja siksi se ei jäädy niin nopeasti, kuin seisova vesi.
Luultavasti Kurjet selvisivät hengissä läheisen lintujärven avulla.


Toki lumi alkoi sulamaan kahden päivän päästä, mutta yö pakkanen teki tuhojaan vielä kolmenpäivän verran alkaen  -7C- 5C. Vasta sitten päästiin takaisin lämpöasteille. Osa herkimmistä kasveista paleltui.
Tämä kerrottu Narsiissi palellutti kukkansa. Mutta sen sipulit ovat maan alla. Luultavasti tuo voi hyvin jo ensi kesänä.

Kun lumen sulaminen alkoi vihdoinkin, niin Krookukset näyttivät selvinneen suhteellisen hyvin takatalvesta ja pikistävät terhakkaana lumesta.


Näsiä kukkii, mutta missä viipyvät sen pölyttäjät ? Lumen keskellä ne eivät voi lennellä mitenkään.


Sitten kaksi kappaletta " Iiriksiä", jotka kestivät tilapäisen lumen olemassa olon.


Toinen Iiris, mutta en muista sen nimeä nyt. Ja en vaivaudu sitä etsimään netistä. Tämä on kuitenkin vieläkin talvenkestävämpi, kuin sininen serkkunsa.


On siis loppukaneetin vuoro. Hyvin alkaneen kevään täytti lähinnä takatalvi ja yö pakkaset. Mikä tarkoittaa moottoripyörä ajomme siirtyneen.

Tämä näyttää keskimääräisen sään toteamuksen maa kohtaisesti. Me ollaan taas jo vaikka kuinka monetta kertaa jääkauden puolella, ja muualla maailmassa on sikamaisen lämmintä.
Tämä tilasto kertoo, sen että jossakin pitää olla kylmempää vastapainoksi. Valittettavasti me Suomi/ Finland olemme aina sen kylmän puolella. Joten nauttikaa jälleen kerran tästä omituisesta ilmaston lämpenemisestä.



perjantai 12. huhtikuuta 2024

Huttua ja oikeaa juttua, pariskunnasta

Jos joku miettii oikeasti olenko Lordi Storkucko ja vaimoni vastaavasti Leidi, niin vastaus on Yes !
Syntymäpäiviäni vietin etkona Turussa Lokomolla Voice of Finland konsertissa.

Hieman aikaisemmin kävimme Tallinnassa vaimoni Tiian kanssa (apteekki alalla toimivana henkilönä), Euroopan vanhimmassa jatkuvasti käytössä olevassa työpaikassa Tallinnan Apteekissa.
Nyt leikimme kirjojen Apteekkari Melchioria ja hänen vaimoansa Katerlyniä.
Aikalais syystä, koska sukumme Suomessa on Mikael Agricolaa vanhempaa. Suomen kielen kirjoitus on hänen ansiotaan. Muutenhan tässä pitäisi kirjoitella Ruotsiksi.


On olemassa meistä myös hyvät kuvat avaruudesta, Ari Kuussa.


Ja Tiiasta on myös hyvä kuva Kuussa.

Ja ehkä paras kuva meistä on Stirling linnasta meidän 30 vuotis hääpäivästä. En vielä silloin tiennyt omaavani tulevaa titteliäni. Ihme sattuma tämän kuvaaminen.


Jos, joku vielä jaksaa jauhaa minulle, niin kerron olevani virallisesti dokumentillä todistettu Lordi.
Joten lopettakaa tämä turha asian vierestä kirjoittelu. Asiallisia kommentteja kyllä saa kirjoitella edelleenkin. Kiitos.
Minun tarkoituksi on edistää motoristien matkailua luonto edellä.
Tuolle on lienee tilaa ja tarvetta. Niille motoristille, jotka rakastavat Suomen luontoa, arkkitehtuuria ja historiaa. Yritämme käydä niissä hienoimmissa ja tuntemattomissa kohteissa ja kertoa niistä edelleenkin kaikille Suomalaisille ja muillekin motoristeille.

Ps. Hienona puolena asiassa on että en ole missään sosiaalisessa mediassa tavattavissa edes jatkossa.

Pss. Onneksi blogissa ei tarvitse julkaista mitään turhaa kommenttia mikä ei itseä huvita.
Että näillä eväillä mennäänn eteenpäin.

Mikael Agricola näyttelyssä kävimme myös. Se oli tai on ehkä edelleen Turun Tuomiokirkossa.


Mikael Agricolan patsas on niin pihalla, kuin kirkossa.