sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Hanami

Mikä on Hanami ? Sana tarkoittaa suomeksi "Kukkien katselemista." Tarkemmin sanoen kirsikankukkien katselemista. Sakura sana tarkoittaa kirsikankukkaa.
Hanami juhla on varmasti yksi rauhallisimmista juhlista Helsingissä. Tarkoituksena on nauttia kukkaloistosta ja syödä picnic ateria perheen/ ystävien kanssa. Istua vain ja olla rauhassa.
Otimme tällä kertaa kuvia hieman aikaisemmin, koska kirsikankukat olivat aikaisemmin parhaimmillaan ja tänään sataa jopa hieman vettä valitettavasti. Roihuvuoressa on yhdessä 3 aluetta, jotka tukevat Hanamin viettoa. Ensimmäinen on Japanilainen puutarha, joka rakennettiin vanhaan liuskekivi louhokseen. Tuosta kaikki sai alkunsa ja teema laajeni tuosta pidemmälle.

Sitten meidän omaa "Japanilaisuutta", joka sopii myös hyvin teemaan.
Autona Toyota, moottoripyörinä pari Yamahaa ja Hondaa. Kypärinä tietenkin Marushin. Kamerana Canon. Ei pidä unohtaa myöskään nimiämme. Ari on Japaniksi muurahainen ja Aki tarkoittaa syksyä.
Kuva on Japanilaisen puiston reunalta. Ei kuin vain tuonne. ...

Esittelen vain lyhyesti Japanilaista puutarhaa. Siellä on neljä teemaa. Jotka on saatu hienoon harmoniaan. On parempi kuitenkin käydä tuolla itse katsomassa.
















Kivi ja hiekkapuutarha osuus on hieno, samoin myös vesi teema. Kasveja riittää ja kevät, kesä sekä syksy yllättävät aina erilaisuudeltaan. Tämä on oikea kuvaajan mekka. Valoa ja varjoa riittää.
Aamuisin ja iltaisin on sitten taas eri tunnelma ja näkymät.





Japanilaista sitkeyttä kuvaa tämä sammalmetsä. Tuossa on istuttu tovi ja nypitty käsin kasvit pois, jotta saadaan sammal kukoistamaan. Tuollaiseen voidaan uhrata aikaa loputtomasti ja kiirettähän ei ole puutarhan teossa koskaan.
















Kulkijalle on hyviä lepo ja rauhoittumispaikkoja siellä sun täällä.
















Kasvit mukailevat hyvin Japanilaisia kasveja. Kaikkea ei kuitenkaan pysty Suomessa kasvattamaan ja niinpä Japanin lehtikuusen voi korvata Euroopan ta Siperian lehtikuusella. etc.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti