maanantai 17. kesäkuuta 2019

Calton Hill

Laskeuduimme toista reittiä alas kaupunkiin Arhur´s Seatilta. Ja kiipesimme ylös Calton Hillille. Tässä kuva sieltä Arhur´s Seatin jyrkänteen suuntaan.
Valitettavasti korkein huippu jää Männyn taakse tässä kuvassa.
















Ennen tänne kapuamista ohitimme hienon oven.
















Ovi oli Queen´s Galleryn ovi. Tämä myös siksi, että ovenpielessä on uutta kiveä ja vanha on sitä hiilipölyn nokeamaa. Kontrasti on aika kova.




















Sitten asiaan ... Arthur´s Seatin korkeimmalta huipulta näkyy tänne ylös, jolloin päätimme heti, että tämä on seuraava kohde. No miksi niin ...
Minulle kameran zoomaus paljasti paikan luonteen. Jos kiikaria ei ole mukana niin kameran zoomi on hyvä tapa tarkastella sitä mitä ei muuten näe.
Kyse on yhteisestä harrastuksesta jotka ovat samat meillä ja Kanadan sukulaisella. Kyseessä on Observatorio.
https://en.wikipedia.org/wiki/City_Observatory

Nyt kuvassa on vanhin rakennus ...
















Sitten pari seuraavaa rakennusta. Täytyy mainita ,että Calton Hillillä on paljon muutakin nähtävää, mutta tämä oli minun mielestäni se tärkein.
Kukkula on iso ja jokaiselle on täällä jotakin katsottavaa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Calton_Hill
















Vielä yksi rakennus. Nuo roskakorit eivät kyllä kuvaa kaunista, mutta minun oli pakosta rajata kuva juuri noin. Nyt näkyy meri ja rakennuskin hienosti.
















Lopulta laskeuduimme alas kukkulalta takaisin kaupunkin. Jolloin synkästä kaupungista löytyi väriä elämään. Tuo ilahdutti kovasti minua.
Kovin kaunista.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti