tiistai 11. kesäkuuta 2019

Oban motoristi Mekka

Laskeuduimme alas ylämailta junalla ja saavuimme hienosti Obanin rautatieasemalle joka on päätepysäkki. Asema rakennus sijaitsi aivan rannalla sataman vieressä. Sekä samalla on Obanin keskustassa.
Pidin näkemästäni heti. Tässä vilkaisu ylöspäin rantakadulta.
















Tuosta viistosti vasemmalle näytti tältä.
















Mikä ilahdutti meitä oli valtava moottoripyörien määrä. Niitä tuli ja meni niin kuin Porvoossa parhaillaan.
Obanissa motoristin asiat olivat hyvin. Sillä moottoripyörä parkkeja löytyi helposti ja ne olivat ilmaisia.
Oban oli siis oikea motoristin Mekka.
Maisemat ihania ja kaikki tarpeellinen palvelu oli saatavilla aivan vierestä.
Tänne siis saapuivat Loch Lomondin läpi huristelevat moottoripyöräilijät.






























Sitten suoraan Obanin rantakadun merinäkymään. Oli hienoa katsella lokkeja, saapuvia ja lähteviä kalastusveneitä ja laivoja. Siellä tuoksui ihanasti meri ... merilevälevä, kala ja suola.






























Pienen kävelyn jälkeen menimme tyypilliseen teehuoneeseen, jossa oli myös "pieni suklaa puoti". Tilasimme kullekin matkakumpanille oman pannullisen teetä. Mansikka, kermavaahto vohvelit ja sen lisäksi suklaa maistiaiset.
Mieleeni juolahti tuolloin eräs lukemani hieno kirja, Pieni suklaapuoti ja DVD elokuva. Joka kertoo kylläkin tosin Ranskasta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Chocolat_(novel)

Joka tapauksessa tämä rantakadun teehuone oli hyvä ja meille hetken piristys. Karistimme näin "matkatomut niskastamme" tällä pienellä katkolla, joka piristi meitä ihmeellisesti.


































Sitten siirryimme lähistöllä olevalle majapaikallemme Strathnaver Guest Hause.. Ajatuksena oli jättää vain rinkkamme sinne etuajassa talteen. Jotta voisimme jatkaa matkaa ...
Mutta saimmekin huoneemme saman tien. Tämä ilahdutti meitä kovasti. Huoneiden väijymisen sijaan meille jäi lisää aikaa tutustua Obaniin.
















Varatut huoneemme olivat ala ja yläkerroksessa joten oletan, että kaikista näkyi meri ikkunasta. En tullut katsoneeksi tuota heti silloin, ja tämä on vain minun oletus.

Kuitenkin eräs alakerran huone. Ei hullumpaa vai mitä. Siistejä huoneita kaikki.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti